SAZAN DOLMASI TARİFİ
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı
yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1
tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur
ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber
konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan
bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne
iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.